BLACK BOX - EOSPLAY SHOWS 2013, fotóalbum

 

Lengyel Sándor: BLACK BOX – EOSPLAY SHOW 2013, fotóalbum

 

A 200 oldalas, 127 színes képet bemutató, keményfedelű, művészi kiadvány a kizárólag egy-egy alkalommal bemutatott showk legszebb jeleneteit eleveníti fel, melyeket Lengyel Sándor írt és rendezett.

A könyvben sok színes fotó, angol-magyar kétnyelvű forgatókönyv szövegek és versek, alkotói gondolatok tárulnak fel.

Az EOSPLAY show-színház különlegessége, hogy a Lengyel Sándor által létrehozott produkciók nem csupán a szórakoztatást szolgálták, hanem elsődleges céljuk szerint komplex alkotói módszerekkel vezetett oktatások voltak.

Megrendelés személyes átvétellel is lehetséges.

További információ: +36 30 415 2913

 

 

A külföldre történő szállítás költségei eltérőek. A futárszolgálat ajánlatát emailben elküldjük megrendelőinknek, elfogadásra. Utána néhány napon belül postázásra kerül a megrendelt termék vagy személyesen, várakozás nélkül is átvehető.

A könyv Bevezetője

… show színházában és iskolájában így él, dolgozik, tanít, rendez, utakat mutat és szinte végtelen türelemmel szereti a világot, az embereket. Nem szereti viszont a pénteket, amikor minden „normális” ütemben élő ember arra gondol, hogy két nap pihenés következik. Alig várja a hétfőt, amikor végre visszatérnek a megérdemelt pihenőjüket letöltők. Nemrég fel is tettek neki egy személyére vonatkozó kérdést, amire a következőket válaszolta:

„Hogy kell e szünetet tartani? Huszonkét éve nem tartok szünetet. De ehhez a válaszhoz kellett huszonkét év. A kérdés inkább az, hogy fent az égen – a mi életünk során – bármelyik csillag tart-e pihenőt? Mert ha igen, na, akkor majd lehet pihenni.”

Tanítványai mindenekelőtt játszani, kérdezni, szabadon gondolkodni és élni tanulnak tőle. Újító szellemével átitatott iskolájában olyan tantárgyakból is vizsgát lehet tenni, mint a fő alaptantárgy, az Expert-Operator System (EOS) és annak csukott szemmel végzett, hihetetlen bonyolultsági fokozatú gyakorlatai, vagy az információszerzés és változás többi képessége. A modellezés és a rendszeralkotás magasiskolája is elérhető a vezetésével. Tanításával, alkotásaival és céljaival folyamatosan túllépi korunk már megszokott korlátait. Ebben – mindkettőnk véleménye szerint – egyetlen és utolérhetetlen mestere, Borisz Zolotov professzor.

„Az igazán komoly dolgokat csak játszáson keresztül lehet továbbadni” – hangsúlyozza. Megalkotta az EOS komplexitásán alapuló játék-technológiáját. Ezen az úton számára is a legizgalmasabb módon építkezik tovább. Filozofikusan mély értelmű előadásait a színház – többek között az általa kidolgozott Black Box elnevezésű technológia – és a show műfajába ágyazza bele, hogy minél nagyobb nyitottságra tegye képessé közönségét, tanítványait. Ezzel is elősegítve számukra az általa felvonultatott, szokatlanul új jelenségek és összefüggések szabad befogadását, az önállóság elsajátítását. Az én szeretett partnerem sikeres, 2013-as évének évkönyv-fotóalbumát tartja kezében olvasóm.” (Dr. Tóth Emese,Luxemburg, 2014. március 27.)