Az életben mindenhol találkozunk az EOS alaptételével, a Leader-Follow összefüggéssel. Azzal, hogy a “minőségek* a gyakorlatban hogyan adódnak át a biológiai objektumok között.

Az EOS mint az átadás technológiája a jövőnk egyik elsőszámú oktatási technológiájának tartható. Alkalmazásai más oktatási, kutatási, művészeti, termelési, stb. rendszerekkel összekapcsolhatók, és a rendszerek együttműködése (szinergiája) alapján kompatibilissé tehetők.

Az EOS INSTITUTE EDUCATIONAL CENTER kutatási, oktatási, gyártási és más projektjeihez bármely tanulni vágyó ember csatlakozhat munkájával, vagy együttműködő partnerként, vagy támogatóként.

Az EOS alkalmazások segítségével professzionálisan elősegíthetők és megvalósíthatók a személyes, és a jóval összetettebb, közös, akár globális célok elérése is. Az EOS azon iskolák egyike, amely az emberiséget nem a szolgaságra, hanem a szabad és felelős alkotásra, az emberi képességekkel történő teremtésre készíti fel.

Az EOS találmány az emberiség továbbfejlődése érdekében született felfedezés. Mostanra több ezer találmánnyal, újításokkal, több száz könyvvel, hatalmas filmarchívummal és tízezres tanítványi hálózattal, a Bionettel rendelkezik.

Az EOS találmányról elnevezett magyar oktatási központ – EOS INSTITUTE EDUCATIONAL CENTER – alapítói Lengyel Sándor és Tóth Emese. A tanítványaik a rendszer elsajátításával az ő tudásukat, képességeiket és lehetőségeiket kapják meg az életükhöz, ahol azt szabadon és hozzáértően használhatják fel önmaguk és a közösség javításának érdekében.

(Expert-Operator SystemEOS – tudományos alapja, és egyben kidolgozásának előzménye, az univerzum fejlődési törvényének felismerése és leírása. (Leader-Follow, LF, azaz Vezető-Követő Modell – J. V. Zolotov, orosz matematikus-kibernetikus) Az Expert-Operator System, az LF Modell gyakorlati életre kidolgozott alapmetódusa. (B. E. Zolotov, orosz matematikus-kibernetikus). Az EOS elnevezés értelmező fordításban Szakértő-Vezető együttműködési Rendszert jelent. Megtudható segítségével, hogy az LF öszefüggés hogyan tapasztalható és hogyan hasznosítható a reális életben, és ennek a széleskörű lehetőségnek milyen következményei vannak az egyes emberekre, és az emberiségre nézve.)

*A minőség a természetben képességet jelent. Itt is ebben az értelemben szerepel a minőség szó valamennyi esetben. (a szerk.)