A szexszel foglalkozni kell…

Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy szerintem a világon mi a legjobb iskola ahhoz, hogy az ember tanulmányozza a fejlődést, magát az ember fejlődését, a társadalom fejlődését, a civilizáció, az emberi civilizáció fejlődését, hogy a világot megértse, akkor én egyértelműen azt mondanám, hogy a szexológia.

Magát a szexet, a szexológiát kell megérteni, azon keresztül is látni kell a világot. Persze ott van a szerelem, ott van a gondolat, a lelki tényező, minden, de a test mégis ehhez a Földhöz legközelebb álló dolog. Itt élünk, tehát az itteni problémák gyötörnek a leginkább minket. Nincs más út, minthogy ezen keresztül felismerjük a problémák okait, a megoldási lehetőségeket megtaláljuk, és így tovább. Szóval a szexszel foglalkozni kell.

Magán a szexualitáson azokat a dolgokat értjük, ahol konkrétan a szexre gondolunk. A szexuális együttlétre szűkítjük le ezt az egészet. Viszont, ha oda leszűkíted, akkor soha az életben nem fogod tudni megtalálni a saját szexuális problémáidnak a megoldásait. Nem nagy dolgokra kell gondolni, hanem apró szexuális problémákra, akárcsak egy konfliktus helyzetre, akár csak arra, hogy bármiféle olyan betegséged van, ami a szexualitásodba bele fog szólni. Apró, kellemetlen fertőzésekről lehet szó vagy fájdalmakról. Vagy ha még nem is betegségről, de már a funkció nem pont ugyanúgy működik. Zavarja a szerelmi életedet, zavarja a családi életedet, meg fogja zavarni a karrieredet és így tovább.

Nem arról van szó, hogy a szex tönkreteszi az életedet, hanem arról van szó, hogy az életed tönkreteszi a szexet. Pontosabban, ha az életed nem jó, akkor a szexualitás, a szex, az egy olyan mutatója a jólétednek, hogyha jól működik a szex, akkor az életed jó, ha nem működik jól, az életed nem jó. Persze mondhatjuk azt, hogy vannak olyan emberek, akiket nem érdekel egyáltalán a szex, de mindig azt mondom, hogy ne egy baráti körben hallott beszélgetésből ismerjük meg a világot. Van az a típusú ember, aki csak energetikailag megy neki a világnak, és semmi nem érdekli őt. Megy, megy, megy, tarol mindent. Senkinek az érzelmeit, senkinek a gondolatait, senkinek a vágyait nem veszi figyelembe. Csak megy, mint egy buldózer. Ez minden másban is így történik. Nyilván ő ezeken nem fog elgondolkozni, és azt lehet mondani, hogy neki ezzel nincs problémája. De van! Mert mint a buldózer megy át mindenen. Ezért mondom, hogy a szexuális együttlétből ki kell ugranunk, és az egész világot komplexitásában kell nézni ahhoz, hogy megértsük magát a szexualitást. Tehát megértsük azt, hogy bármi történik, akkor az valahogy meg fog jelenni a te nemiségeden keresztül. Ez azt jelenti, hogy bármilyen sugárzás, bármilyen gondolat, bármilyen információ át fog hatolni a te testi életeden keresztül, és ez lesz majd a szexuális kisugárzás. Használjuk ki ezt pozitívan!

Hogyha a szexualitásban vannak tabuk, vannak szabályok, hogy mit szabad és mit nem szabad, akkor az életednek a nagy része nem tud kifejeződni, állandóan torzulni fog. Ugyan így van ez a gondolatokkal is. Hogyha te egyszerűen kerülsz bizonyos gondolatokat, mert valakire haragszol, mert valamit nem szeretnél újra átélni, akkor ha előfordul az a téma, akkor azonnal befogod a füledet és arrébb mész. Ennek következtében az életnek azon részét nem fogod tudni megoldani. Az hatni fog rád. Nem engedsz be információt, és nem adsz át információt, csak egy nemlegeset, egy elutasítást. A szexualitásban, hogyha ugyanez előfordul, hogy elutasítasz dolgokat, akkor szintén nem fog működni az életed, szintén előbb-utóbb tönkre megy minden. Ha magában a szexben vannak tabuk, bármi legyen ez, szégyenlősségtől kezdve a gátlásig, a gondolatban vagy bármiben megjelenő olyan tiltások, ami miatt te nem csinálsz bizonyos dolgokat, akkor ez jellemző lesz a párkapcsolatodra, a munkádra és mindenre. Tehát a te szexualitásod igenis kivetül a karrieredre, a baráti kapcsolataidra és mindenre, ami körülvesz téged.

A szexualitás egy mutató, és azt mutatja, hogy az életed jobb vagy nem jobb, jó vagy nem jó, akkor ezt meg is fordíthatjuk, és úgy is értheted, hogyha a szexualitáson javítunk, és ott felszabadulsz, akkor az életed jobbá válik. A szexualitás a gyökere a te létezésednek, és azután jön csak a földi életben az érzelemvilágod és a gondolatvilágod. Nem kell mindent úgy csinálni, hogy annak konkrét erotikus, szexuális értelme legyen. De magát a szexualitást, például a férfias megjelenést igenis meg kell hogy oldjad, tehát férfiasan kell megjelenjél, ha férfi vagy, nőiesen kell megjelenjél, ha nő vagy.

Férfias minőségre van szükséged, a nőknek női minőségre van szükségük. Ezt meg kell tudják erősíteni. Megkapják az ellenpólustól azokat az energiákat, ami egy ellenpólus energiával megerősíti bennük ezeket a jellemzőket, ezeket a jellegeket. Így hatásos tudsz lenni. Meg tudod valósítani a céljaidat, az álmaidat, kapcsolatokat tudsz teremteni, karriert és családot tudsz építeni. Fontos, hogy egészségesen és teljességében tudd szemlélni a szexualitást, az erotikát és a szerelmet.

Teljes videó a témával kapcsolatban: https://videotar.sandorlengyel.com/products/course/szex-szerelem-erotika

Legyél te is EOS Klubtag, és nézd ingyenesen Sándor prémium vlogjait a Videótáron: https://www.sandorlengyel.com/eos-club-pack/